Södergran-teos edelleen työn alla. Nyt on selvinnyt se, että pitäisi lukea Nietschen "Näin puhui Zarathustra" jotta ymmärtäisi Edithin aivoituksia. Tähän identiteetin etsimishankkeeseeni Nietsche saattaisi sopia hyvinkin, hän kun nähtävästi oli sitä mieltä että ihmisen pitää aktiivisesti rakentaa oma identiteettinsä, murtautua ulos "ajan vankilasta" ja muodostaa itse historiansa. Eli seuraavaksi siis Nietschen kimppuun!

Pari muuta ajatuksellista kultahippua tältä päivältä: kirjastossa vilkaisin Kodin Kuvalehteä ja luin Virpi Hämeen-Anttilan haastattelun jossa hän kertoi kauniisti omasta avioliitostaan ja sen onnellisuudesta. "Kun toisella on hyvä olla, niin itselläkin on hyvä olla", oli hänen oivalluksensa onnellisen avioliiton salaisuudesta. Pistetään korvan taakse, mahdollista tulevaa käyttöä varten...

Myöhemmin iltapäivällä kuuntelin radiosta Evfa Attlingin (laulaja Eva Dahlgrenin puolison) juontamaa ohjelmaa "Sommar" jossa hän kertoi omasta elämästään mallina, laulajana ja nyt viimeksi menestyneenä korusuunnittelijana. (Ensimmäinen huomioni oli muuten hänen nuorekas äänensä, ei lainkaan tätimäinen kuten monella muulla 50-kymppisellä. Itsekin huomaan sortuvani joskus tätimäisyyteen vaikka en ole vielä edes neljääkymmentä täyttänyt. Täytyy terästäytyä jatkossa.)

Attling mainitsi, että kun me täällä länsimaissa puhumme ajan "kulumisesta" niin itäisten maiden ihmiset ajattelevat sen sijaan, että aika "saapuu". Eli kun me yritämme kynsin hampain pitää kiinni, ettei aika katoa sen voisikin nähdä niin, että aika on lahja jonka saamme ja joka meidän täytyisi käyttää sen mukaisesti.

Huomenna Krakovaan! Tuliaiset on ostettu ja  kovasti jo odotellaan siellä päässä, edellisestä käynnistä onkin kulunut taas pari vuotta. Täytyy ostaa vielä lentokentältä suklaata pakollista sukulaiskierrosta varten. Ja treenata ne helpoimmat tervehdysfraasit. Czesc!